Juletræets historie

Da Nordmannsgranen først kom til nordeuropa i 1850 var der ikke nogen, der havde regnet med, at dette skulle blive det mest populære juletræ i hele Europa.

Vi hos TreeTime og 80% af danskerne er enige om, at Nordmannsgran er den eneste rigtige træsort, hvis man vil have sig en rigtig dansk jul. Med sin kegleform og smukke grønne nåle er det som om, at naturen vidste at juletræet ville være omdrejningspunktet for juleaftenen.

Selvom Nordmanssgran ikke oprindeligt er et dansk træ, har vi taget det til os i en sådan grad, at det nu er det mest almindelige juletræ i Danmark. Træet har således fortrængt træer som rødgran og blågran for at få lov til at blive her i Norden.

Træet har rigeligt med plads til gaver og har ikke alle de harpiks-fyldte blærer på stammen, som ellers kan gøre arbejdet efter julen til en lille udfordring i sig selv. Juletræet kan blive op til 30 meter, men bliver som regel fældet før for at lave de perfekte juletræer, som sendes ud til familier år efter år!

De største og flotteste Nordmannsgran kan ses i parker på grund af, at deres nederste grene bliver på selv de ældste træer, hvilket gør dem til et af de smukkeste træer man kan finde i Abies-familien.

De små træer

Småbrødrene i vores Nordmanns-familie er perfekte til det lille kontor eller i lejligheden i byen. Selvom disse træer er mindre, betyder det ikke, at de har fået mindre opmærksomhed. De er blevet forkælet ligeså meget som deres større brødre, men er blot fældet højere på stammen for at beholde den hyggelige og velkendte juletræsform.

De små træer er 100-125 cm eller 125-150 cm.

Det mellemhøje træ

Den mellemste bror er en rigtig dejlig "all-rounder". Den er ikke for stor, men bestemt heller ikke for lille. Uanset om den skal være i stuen eller i kantinen på virksomheden, gør den det perfekt, og holder sig grøn hele vejen igennem julen i den tilpassede juletræsfod, hvor den bare skal have lidt vand i ny og næ.

Det mellemste træ er 150-175 cm.

De store træer

Til sidst, men på ingen måde mindst, har vi de store brødre. Har du højt til loftet? Har du VIRKELIG meget julepynt? Hvis svaret på de to spørgsmål er ja, er disse de perfekte træer for dig!

Selvom man skal være nogle stykker for at kunne danse omkring træerne, er disse helt sikkert kronjuvelerne i familien, som naturligvis har en fod, der passer og den naturlige holdbarhed fra Nordmannstræet.

De store træer er 175-200 cm. eller 200-225 cm.