Lær mere om Blågranen

Blågranen stammer oprindeligt fra det Rocky Mountains i den nordlige del af Nordamerika, hvor det vokser på stenet og magre bunde i nåleskovene.

Hvordan kan du kende blågranen?

Blågranen er meget nem at kende, især hvis du kan komme til røre ved træet. Nålene er meget stive og derfor stikker de også. De sidder hele vejen rundt om skuddet, men med størst voulumen på toppen af skuddet. Farven er blå, men dog mere ovre i de grønlige nuancer.

Slægten

Blågranen er en del af Picea(gran-slægten), som er en slægt af stedsegrønne nåletræer. Du kan b.la. også finde rødgranen i samme slægt. Alle nåle i slægten er stikkende, så det er nemt at finde ud af hvilken slægt de tilhører.

Ingen af nåletræerne i denne slægt, hører naturligt til i Danmark. Det skulle man ellers tro, da blågranen bliver brugt både i det danske skovbrug og som havetræ.

Kan man bruge blågranen som juletræ?

Blågranen vokser i den flotte pyramideform og kan alternativt godt bruges som juletræ, dog er det med sine stikkende nåle ikke det mest anvendelige juletræ.

Flere steder i Europa, især i Tyskland er det meget normalt at købe blågranen på potte og så plante den ud i have efter jul.

Læs mere om de andre sorter